TeknoDida 1995–2015

17.–19.4.2015

Aamiainen

Klemettisali
9.00–9.45 Being There
Tom Beyer
Chief Systems Engineer/Adjunct Professor
New York University
– historical overview of NYU work in online collaborative performances
– a look toward the future


Tauko
10.00–10.45 Musiikki, kasvatus ja teknologia: uudet sukupolvet ja uudet oppimistaidot
Professori Juha Ojala, Oulun yliopisto

Parikymmentä vuotta sitten, ensimmäisen TeknoDidan aikoihin, ajan trendikkäimpiä muotisanoja olivat mm. Internet isolla iillä, tiedon valtatie World Wide Web ja tietoyhteiskunta. Tekninen kehitys oli ripeää. Mahdollisuuksia nähtiin. Strategioita luotiin. Käynnistyi aktiivinen etä-, lähi- ja monimuoto-opetuksen, verkkopedagogisen tutkimuksen ja kehityksen vaihe, jossa kokeiltiin, opittiin yhtä ja toista, innostuttiin ja välillä turhauduttiinkin - ja saatiin suomeen uusia termejä, kuten musiikkiteknologia ja musiikkikasvatusteknologia.

Nyt, vuonna 2015, monet muotisanat ovat tulleet ja menneet. Internet - nykyisin jo arkipäiväisesti pienellä iillä tai kotoisammin yksinkertaisesti netiksi sukeutunut - on edelleen täällä, mutta läpilyövänä, elämäämme kaikkiallisesti integroituneena. Diginatiivien olemassaolosta on keskusteltu jo melkein puolen sukupolven ajan. Kulttuurinen muutos on ollut merkittävä, läpi suomalaisen, länsimaisen ja monen muun yhteiskunnan. Muutos on koskenut kaiken muun mukana sekä musiikkia että oppimisen ja opetuksen tapoja. Tämän esityksen tarkoituksena on keskustella siitä, missä ja mihin mennään musiikkikasvatuksen parissa, näkökulmana uudet, tämän vuosituhannen ajattelun, työskentelyn ja elämisen tavat, uudet oppimistaidot.

10.45–11.45 SmartHand-hanke
Puettava ja kehollinen musiikkiteknologia musiikin opetuksessa.
Jyväskylän yliopiston tutkimusryhmä

11.45 Kurssin päätös, Matti Ruippo

12.00 Lounas

13.00 Kitarakonsertti, John Mills. Liput TeknoDidan osallistujille 10 €.

Maailmanluokan kitarakonsertti TeknoDidan päätteeksi!

Englantilainen kitaristi John Mills konsertoi Klemetti-salissa sunnuntaina 19.3. klo 13.00.
Mills on kansainvälisesti tunnettu mm. kitarapedagogina, the Classical Guitar -lehden kansikuvahahmona ja tietenkin hienona konserttikitaristina.
Hänen levytyshistoriaansa mahtuu myös levyllinen Kai Niemisen musiikkia, Aquarelles.


JohnMillsPromoFoto