13.45–14.45 Kosmopoliitit digitaalimuusikot oppimisen suunnannäyttäjinä? Tutkija, MuT Heidi Partti Digitaali- ja virtuaaliteknologioiden mukanaan tuomat kulttuuriset ilmiöt horjuttavat perinteisiä ammatillisia, maantieteellisiä ja kulttuurillisia rajanvetoja ja haastavat musiikkia, muusikkoutta ja musiikillista tietoa koskevat vanhat hierarkiat. Millaisia koulutuksellisia haasteita uudet kulttuuriset ilmentymät asettavat koulujen ja musiikkioppilaitosten musiikkikasvatukselle?
14.45.–15.15 Kahvi
15.15–16.15 Miten musiikkiperintö saadaan suuren yleisön käyttöön? Johtaja Kai Ekholm, Kansalliskirjasto Kai Ekholm käsittelee puheenvuorossaan suomalaisen musiikin kulttuuriperinnön ns. pitkää häntää. Hän antaa kokonaiskuvan tekijänoikeusvapaan musiikin ja muiden äänitteiden digitoinnista Kansalliskirjastossa ja miten tätä aineistoa voi odottaa yleisökäyttöön. Ekholm esittää esimerkkejä miten ns. historiallisen aineiston ja tekijänoikeudella suojatun aineiston välisen kuilun voisi silloittaa niin että tekijät saavat kohtuullisen korvauksen ja asiakkaat laajan tilauspohjan mm. tutkimukselle ja lailliseen käyttöön.
16.15–17.15 Kuulo – korvaamaton kumppani Dosentti, LKT Miikka Peltomaa, Korvalääkärikeskus Aino Musiikin ammattilainen on riippuvaisempi hyvästä kuulosta enemmän kuin kukaan muu. Meluistunut elinympäristömme ja musiikkikulttuurin muutokset luovat kuulolle uusia uhkia. Muusikon kuulo on myös erilainen. Miikka Peltomaa avaa esityksessään nykykäsitystä kuulosta ja kuulon haasteista muusikon näkökulmasta.
17.15–18.00 iPads in Music Education - the "Gold" Is in the Combinations Eldar Skjørten, music teacher, Oslo The Internet is packed with discussions about iPad bands and how students may produce their own music in GarageBand. Great! But is this approach too narrow? Do we use the iPad's full potential as a teaching tool in music education? Eldar Skjørten (Oslo, Norway) has been using iPads in the classroom since 2011 and will share ideas and reflections on how the iPad can help to realize different objectives in music education.
18.00–19.00 Päivällinen
19.00–21.00 Sauna
Lauantai 9.00-9.45 Äänikuvan ulottuvuudet Studiopäällikkö Suikki Jääskä, Master Recording Studio
19.00– Iltaohjelma, Topelius-sali (päärakennus) Mukana: Apple, Inc., Ilona IT, Ovelin Oy, SoundTools Oy, Steinberg Media Technologies GmbHs, Studiotec Oy
Kuva: Aimo Puukki
Sunnuntai 9.00–10.00 Opetushallituksen oppimateriaali- ja opetussuunnitelmahankkeet Otto Romanowski, Matti Ruippo ja Juha Sipilä
Tauko
10.15–11.00 Mobiilia musiikkikasvatusteknologiaa – teoriaa, tutkimusta ja hankekuvauksia Tutkija Mikko Myllykoski, Jyväskylän yliopisto Esitelmässä pureudutaan mobiiliteknologian mahdollisuuksiin ja rajoitteisiin musiikin oppimisessa, sekä opetuksessa eri kohderyhmillä (lapset, nuoret ja seniorit). Esimerkit suomalaisista mobiilin musiikkikasvatusteknologian tutkimus- ja kehityshankkeista peilataan vasten mobiilioppimisen ja oppimisympäristötutkimuksen viimeisintä kansainvälistä tutkimustietoa.
11.00-12.00 Mobiilipaneeli: Mahtuvatko mobiililaitteet musiikin opetussuunnitelmaan? Loppukeskustelu, jossa pohditaan mobiililaitteiden käytön tulevaisuus(uhka)kuvia. Puheenjohtajana opetusneuvos Eija Kauppinen, paneelissa Arto Joutsimäki, Petri Kangas ja Mikko Myllykoski.