TeknoDida 2013

Oriveden Opisto 8.–10.2.2013

Musiikkiteknologia musiikkikasvatuksen koulutuksessa.

Mobiili musiikkikasvatusteknologia on tätä päivää tai ehkä tuloillaan osaksi koulujen arkea - miten tämä kehitys tulisi huomioida musiikkikasvattajien koulutuksessa? Valtakunnallisissa sanomalehdissä ja myös Opettaja-lehdessä on kirjoiteltu ja käyty keskustelua siitä, että kouluopetus ja opettajankoulutus laahaavat perässä teknologian käytössä (mm. opettajien huonot asenteet välittyvät oppilaille). Häviääkö tuo laahaaminen itse asiassa koskaan?

mobisiba.blogspot.fi voi lukea kokemuksia ja ajatuksia Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ja musiikkiteknologian yhteisestä projektista. Hankkeeseen osallistuvilla 15 opiskelijalla ja kuudella opettajalla on jokapäiväisessä ja henkilökohtaisessa käytössään tablettietokone, iPad 2 (17 kpl ) tai Samsung Note 10.1 (4 kpl). Sen sijaan, että mobiilista musiikkiteknologiasta järjestettäisiin oma kurssinsa, tablet on mukana eri kursseilla ja keräämme käyttäjäkokemuksia tableteista "tavallisen" yliopisto-opiskelun ja -opetuksen tukena.

MobiSiba-projektin myötä Sibelius-Akatemia haluaa olla mukana tällä reissulla, vuoren huippua tavoittelemasssa, vaikka vain laahaavana viimeisenä hännänhuippuna - ja ehkä jo ennen kuin pääsemme huipulle, huomaamme jo seuraavan paljon paljon mielenkiintoisemman vuoren kiivettäväksi... Mutta mukana!
image

© 2013 Matti Ruippo